Speel Riches of Midgard: Land en uitbreiden Slot

Freya, Thor en Odin zijn weer samen om de rijkdom van Midgard te schenken aan de moedigste spinners. Met de Land and Expand-functie biedt de slot baanbrekende gameplay met expanderende rollen, re-spins en nog veel meer. Speel gratis en claim een bonus.

Rijkdommen van Midgard: Land en Uitbreiding Review

Terwijl Egyptische goden meer verschijnen op de gokmarkt, gaat NetEnt terug naar zijn roots en komt met een slot geïnspireerd op de Noorse cultuur. In de Riches of Midgard: Land and Expand slot zijn Thor, Odin en Freya eindelijk weer bij elkaar na een langdurige hiaat. De laatste keer dat NetEnt de Noorse mythologische bende liet zien was 10 jaar geleden in Hall of Gods, dus laten we er eens induiken en kijken wat er nieuw is in Midgard.

Riches of Midgard: Land en Uitbreiden – Slot Vooruitzichten

Zoals de titel al aangeeft, brengt het laden van het spel de spelers naar Midgard, een Noors rijk waar mensen leven, één van de Negen Werelden. Ergens in het midden van Yggdrasil is Midgard een land dat door de regenboogbrug verbonden is met Asgard, het rijk van de goden. Talloze legendes vertellen hoe Odin Ymir versloeg en de wereld opbouwde uit zijn vlees, bloed en botten. Midgard speelt een centrale rol in de Oud Noorse mythologie, dus is het gemakkelijk terug te vinden in tientallen slots, en NetEnt gebruikte deze legendes ook als inspiratiebron bij het ontwikkelen van Riches of Midgard.

De acties vinden plaats in een 3×3 grid met 9 manieren om te spelen, in een massieve houten mechanische constructie met veel tandwielen en metalen kettingen. De achtergrond toont een uitgestrekte vallei met immense bergen in de achtergrond. Trouw aan NetEnt’s zorgvuldige aanpak van het uiterlijk van het spel, zijn de graphics scherp en mooi. Een stukje middeleeuwse soundtrack speelt terwijl je aan de rollen draait, het vangt de essentiële Scandinavische vibes en voegt een final touch toe aan de sfeer.

Riches of Midgard: Land and Expand biedt spelers inzetten van 0,1$ tot 200$ per draai. De Zweedse studio richtte zich waarschijnlijk op de mainstream massa, want de slot wordt aangedreven door een low-medium volatile rekenmodel. De RTP is solide met 96,03%, wat het gemiddelde niveau is binnen de industrie. Terwijl Hall of Gods dankzij de progressieve jackpot tot enorme uitbetalingen in staat was, heeft deze slot zeker geen indruk gemaakt. Het enige waar spelers op kunnen hopen is 435x van de inzet bij een enkele spin, dus het is vreemd dat NetEnt het woord ‘Riches’ in de titel van het spel heeft opgenomen.

De symbolencollectie omvat 10 reguliere symbolen, verdeeld over twee categorieën. De betaalsymbolen beginnen aan de lage kant met 10-A royals, gevolgd door 5 premiums, waaronder in oplopende volgorde hambenen, hoorns, en het godentrio, Freya, Thor en Odin. 3 symbolen op een lijn zijn vereist om te winnen, terwijl premies er slechts twee nodig hebben. Volledige combinaties van royals geven 0,4x tot 0,8x van de inzet en premies zijn 1 tot 15 keer de inzet waard.

Riches of Midgard: Land en Uitbreiden – Bonusfuncties

De titel geeft al aan wat je kunt verwachten van Riches of Midgard. Het spel is gericht op expanderende symbolen en Respins, die worden geactiveerd met behulp van Hot Spot-zones. We hebben Hot Spots al gezien in een oudere slot van NetEnt, Cash Noire, maar hier kiezen de ontwikkelaars voor een andere aanpak en plaatsen ze buiten de reelset. Laten we alles in volgorde leggen.

Twee 1×1 Hot Spot posities bevinden zich aan weerszijden van het hoofdrooster en doen niet mee aan reguliere lijnwinsten. Als je 2 gelijke symbolen op beide Hot Spots plus minstens twee rollen plaatst, wordt de Land and Expand-functie geactiveerd en een Respin toegekend. Tijdens het basisspel kunnen alleen hoogbetalende symbolen verschijnen op de Hot Spot posities. De symbolen die worden geactiveerd, breiden uit om de betreffende rollen volledig te bedekken en worden op hun plaats vastgezet. Zelfs niet aangrenzende rollen betalen. Als gelijke symbolen op alle drie de rollen verschijnen, zullen ze uitzetten en een winst opleveren op alle actieve speelmanieren.

Als er 3 Thor’s Mjolnirs tegelijkertijd op de rollen verschijnen, krijgen spelers 8 Free Spins om mee te beginnen. De functie kan ook worden uitgebreid, waarbij elk Scatter-symbool dat tijdens het bonusspel landt, +2 extra spins toekent, zonder beperkingen. Bovendien breidt het de set rollen uit door een extra rij boven of onder aan het raster toe te voegen, waarbij het volledig ontgrendelde 3×7 raster 29 manieren om te spelen oplevert. Een andere belangrijke toevoeging is het Wild-symbool, dat nu op de Hot Spot-posities kan landen om elk ander regulier symbool in de tweede Hot Spot te vervangen. Tijdens de Free Spins kunnen zowel hoog- als laagbetaalde symbolen in Hot Spots terechtkomen.

Riches of Midgard: Land en Uitbreiden – Slot Verdict

Hoewel Riches of Midgard: Land and Expand zich weet te onderscheiden van de massa met de unieke gameplay, slaagt het er toch niet in om veel redenen te geven om aan de rollen te draaien.

Met opvallende visuals en een spannend formaat is 435x van de inzet zeker niet de win cap die je van zo’n spel verwacht. We noemden al NetEnt’s vorige slot met Noors thema, Hall of Gods, die met dezelfde volatiliteit en een nog lagere RTP kwam, maar met een potentieel van 4.314x. En dat is exclusief de progressieve jackpot, die ooit werd geërfd door een gelukkige speler in een bedrag van £7,822,217. Riches of Midgard: Land and Expand waarschijnlijk geen spelers doen overstappen.

Alles bij elkaar zal het zeker niet ieders hart winnen, maar het zal een leuke optie zijn als je iets luchtigs en ontspannends zoekt om te spelen. Anders is het duidelijk niet de beste slot die we tot nu toe van NetEnt hebben gezien.