Speel Retro Reels: Diamond Glitz Slot

Retro Reels Diamond Glitz is een klassieke slot van Microgaming, waar spelers tot 1000x de inzet kunnen winnen. Draai elke rol afzonderlijk met het Hyperspins mechanisme, en schep epische winsten in de Free Spins functie die een 2x Multiplier toepast op elke winst. Speel de Retro Reels Diamond Glitz slot demo gratis, lees een recensie en claim een bonus.

Retro Reels: Diamond Glitz Review

Retro Reels Diamond Glitz is het tweede spel in deze klassieke Microgaming serie, en het komt met alle fruitmachine symbolen die je ooit zou willen, evenals een eigenzinnige 8-bit soundtrack die je zou verwachten van een old school gokkast die al eeuwen stof verzameld in de lokale kroeg. De bonusfuncties zijn echter verrassend modern.

Aangezien dit een enigszins gedateerd spel is, is het interessant om te zien hoe Microgaming hier een solide gratis spins functie heeft opgenomen. Dit is meestal niet het geval op klassieke slots, maar nogmaals, de 5 rollen maken dit technisch gezien een video slot. Hoe dan ook, het komt met 3 rijen, 25 betaallijnen, en je kunt inzetten plaatsen tussen 25p en £125 per draai op alle platforms en apparaten.

Wat dit spel onderscheidt van veel soortgelijke spellen, is het feit dat je ervoor kunt kiezen om de rollen na elke draai afzonderlijk opnieuw te draaien. Dit kost je een berekend bedrag voor elke rol, en je kunt zoveel re-spins hebben als je wilt. De belangrijkste attractie is de gratis spins functie met 2x multiplier winsten, en dit is waar je de top jackpot van 1.000x je inzet kunt winnen. De volatiliteit is laag en de RTP ligt met 96,47% boven het gemiddelde niveau.
Echter, met de Hyperspins functie kan het oplopen tot 97,50%.

Welke symbolen zijn er?

Het dollarteken is verreweg het meest waardevolle symbool hier, en dat is het teken dat mensen in je ogen zullen zien knallen als je een winnende combo landt met 5 van deze schoonheid. Hoe dan ook, je moet 3 tot 5 gelijke symbolen op een winlijn hebben om te winnen, en hier is de uitbetalingstabel voor Retro Reels Diamond Glitz slot:

 • Dollarteken – Betaalt 400x voor 5 op een betaallijn
 • 3 diamanten – Betaalt 20x voor 5 op een betaallijn
 • 2 diamanten – Betaalt 20x voor 5 op een betaallijn
 • 1 diamant – Betaalt 10x voor 5 op een betaallijn
 • Triple BAR – Betaalt 10x voor 5 op een betaallijn
 • Dubbele BAR – Betaalt 10x voor 5 op een betaallijn
 • Single BAR – Betaalt 10x voor 5 op een betaallijn
 • Red 7 – Betaalt 10x voor 5 op een betaallijn
 • Bell – Betaalt 10x voor 5 op een betaallijn
 • Kersen – Betaalt 8x voor 5 op een betaallijn
 • Mixed Diamond symbolen – Betaalt 4x voor 5 op een betaallijn
 • Mixed BAR symbolen – Betaalt 3x voor 5 op een betaallijn

Wat zijn de bonusfuncties?

Je zult eigenlijk geen wild symbool vinden in dit spel, wat enigszins ongebruikelijk is. Het scatter symbool geeft je scatter winsten als je er maar 2 op de rollen krijgt, maar de uitbetaling is slechts 2x. Meer scatters dan 2 activeren de gratis spins van het spel, en geven je grotere scatterwinsten.

De Hyperspins-functie helpt je bij het scoren van winsten. Als je bijna een winnaar hebt, kun je hier elke rol afzonderlijk opnieuw draaien, maar het is niet gratis. Na elke spin heb je de mogelijkheid om een van de rollen zo vaak als je wilt opnieuw te draaien, maar elke re-spin heeft kosten die worden berekend in overeenstemming met je winkansen. Als je 2 scatters krijgt, kan dit een mooie manier zijn om de 3e scatter op het scherm te krijgen, en zo de bonusronde te activeren. Wij zouden deze functie met enige voorzichtigheid behandelen, want het is gemakkelijk om te gretig te worden en te veel geld uit te geven aan het najagen van winsten die gewoon niet uitkomen.

De gratis spins functie is de belangrijkste attractie in dit spel, en je moet ten minste 3 gratis spins bonus scatter symbolen krijgen om de zo belangrijke bonusronde te activeren. Voordat er iets anders gebeurt, krijg je een scatterwinst van 5, 40 of 100 keer je inzet, afhankelijk van het aantal scatters waarmee je de gratis spins-functie activeert. Het aantal spins dat je krijgt wordt ook bepaald door het aantal scatters dat je krijgt, en deze symbolen kunnen overal op de rollen terechtkomen, onafhankelijk van de betaallijnen. Je krijgt 15, 20 of 25 spins als je respectievelijk 3, 4 of 5 scatters landt.

Het extra goede nieuws is dat alle winsten tijdens de bonusronde worden onderworpen aan een 2x vermenigvuldiger, waardoor alle uitbetalingen worden verdubbeld. Je kunt de gratis spins ook opnieuw activeren door ten minste 3 nieuws scatters op dezelfde gratis spin te landen. Dit geeft je tot 25 nieuwe spins, en er is geen limiet aan hoe vaak je dit kunt doen.

Wat is de jackpot (maximale winst)?

Hoewel er geen progressieve jackpot is op Retro Reels Diamond Glitz slot, kun je toch een fortuin winnen. Zoals eerder vermeld, is het maximale potentieel 1.000x de inzet, dus je kunt hopen op uitbetalingen tot £125.000 als je speelt met de maximaal beschikbare inzetoptie.

Waar kan ik Retro Reels Diamond Glitz spelen?

Je kunt Retro Reels Diamond Glitz voor echt geld spelen bij een van de onderstaande casino’s: Waar kun je Retro Reels Diamond Glitz spelen.

Wil je niet voor echt geld spelen? Geen probleem, je kunt eenvoudig de demo gratis spelen hier bij SlotCatalog: Retro Reels Diamond Glitz gratis spelen.

Ja, je kunt Retro Reels Diamond Glitz op je mobiel en tablet spelen, maar het draait alleen op flash. Dit betekent dat het misschien niet zo geoptimaliseerd is voor de handheld platforms als recentere spellen, maar je zou het nog steeds moeten kunnen spelen op je Android, iPhone of iPad.

SlotCatalog oordeel

Veel spelers zullen waarschijnlijk genieten van het vintage gevoel en de nostalgie van dit spel, en het pakt een punch, zelfs bij lage volatiliteit. De individuele reel respins functie kan enigszins misleidend zijn, maar het kan ook nuttig zijn als het gaat om het krijgen van die zo belangrijke 3e scatter om de bonusronde te activeren.