Speel Fortunium Gold Mega Moolah Slot

Een lang verwacht steampunk vervolg op Fortunium Gold slot van Stormcraft, met 4 progressieve jackpots. Speel gratis en claim een bonus.

Fortunium Gold Mega Moolah Review

Fortunium Gold is de tweede steampunk-geïnspireerde titel van september 2020, en net als Neon Valley’s Noble Sky is het ontwikkeld in samenwerking met Microgaming. Er zijn 2 jaar verstreken sinds de release van Fortunium, en nu krijgt het een vervolg met een enorme power-up – het potentieel van ‘Millionaire Maker’, namelijk Mega Moolah, de superpopulaire titel van Microgaming met een grote naam.

Fortunium Gold: Mega Moolah – Ontwerp en symbolen

Opnieuw krijg je de kans om door de steampunk omgeving van de fictieve stad te dwalen. Als het gaat om het ontwerp is het bijna identiek aan het originele Fortunium, en om eerlijk te zijn heeft de HUD de meest drastische veranderingen ondergaan. We moeten hulde brengen aan het ontwerpteam van het eerste deel van het spel, want het ziet er nog steeds aangenaam uit. Trouw aan het genre combineert steampunk historische elementen, meestal uit de 19e eeuw, met fictieve stoommachines, dus de stad met architectonische constructies in Victoriaanse stijl met pijpen, tandwielen en tandwielen en bizarre wolkenkrabbers vormen het decor. Dankzij de nauwgezette aanpak van de ontwikkelaars ziet alles er schitterend uit en tot in detail uitgebeeld. De soundtrack is ook perfect, want er wordt een dramatische soundtrack gespeeld terwijl je aan de rollen draait. Het past perfect bij de gameplay en verhoogt het tempo als je bonusfuncties krijgt, wat de sfeer helemaal afmaakt.

De symboolcollectie biedt een hoop herkenbare symbolen, die identiek zijn aan die van de eerste Fortunium. De betaalsymbolen beginnen aan de lage kant met kaarten die worden vertegenwoordigd door kleurrijke edelstenen, waaronder schoppen, harten, klaveren en ruiten. Ze worden gevolgd door een geweer, een luchtschip en een schatkist. Wie het origineel ooit heeft geprobeerd, is al bekend met Maximillian en Victoria, die hier de topsterren zijn. Alle symbolen verschijnen dubbel gestapeld terwijl de top-pays 1×5 kunnen landen. Er is ook een Wild-symbool inbegrepen, dat fungeert als vervanger voor alle andere reguliere symbolen en tegelijkertijd het meest belonende is van alle reguliere symbolen, dus houd deze specials in de gaten.

De uitbetalingen zijn behoorlijk en u kunt zelfs profiteren van de lage uitbetalingen. Ten minste 3 symbolen op een lijn zijn vereist om een winst te scoren, terwijl de hoogste beloningen worden gegeven voor het matchen van 5 gevallen van hetzelfde symbool op een enkele lijn.

 • Wild – 200x van de inzet.
 • Maximillian / Victoria – 80x van de inzet.
 • Kist – 60x van de inzet.
 • Luchtschip – 50x van de inzet.
 • Geweer – 40x van de inzet.
 • Kaartkleuren – 12x-20x van de inzet.

Fortunium Gold: Mega Moolah – Technische informatie

De slot wordt gespeeld op 5×5 rollen met 40 manieren om te spelen. Door het jackpotmechanisme heeft de RTP een duikvlucht genomen in vergelijking met de oorspronkelijke titel en bedraagt nu 92,67%, wat ver onder het gemiddelde niveau in de sector ligt. Het is noodzakelijk te vermelden, dat er een bijdrage van 5,3% is aan de jackpots. Fortunium Gold wordt aangedreven door een gemiddeld volatiel rekenmodel, en in combinatie met het hitpercentage van 31,56% zullen winsten vrij vaak voorkomen, aangezien theoretisch bijna elke derde spin een winnende zal zijn.

Er is minstens 0,1$ nodig om de rollen te laten draaien, en de hoogste inzet bereikt 15$ per draai. Een vrij mager inzetbereik zeker, maar er is geen reden om Stormcraft de schuld te geven, omdat het winnen van de progressieve jackpot altijd het doel is geweest in alle jackpotmechanismen van Mega Moolah. Behalve de jackpots kun je niet meer winnen dan 800x van de inzet, dus verwacht niet meer dan 12.000$ te winnen bij een enkele draai, tenzij je het jackpotwiel haalt.

Fortunium Gold: Mega Moolah – Bonusfuncties

Zoals de titel al aangeeft, is de progressieve jackpot hier het hoogtepunt, maar er zijn een paar extra’s in het spel om je tijdens de sessie te vermaken. Naast alles in het spel behalve de Mega Moolah upgrade, is de feature set vergelijkbaar met de originele Fortunium.

Het spel draait om Mystery-symbolen, die supergestapeld verschijnen en de hele rol kunnen bedekken om dezelfde gevallen van een willekeurig gekozen symbool te onthullen. Er zijn 2 soorten Mystery-symbolen, groene en gele, waarbij de groene alleen reguliere symbolen kunnen onthullen, terwijl de gele Wilds en Jackpot Wilds kunnen onthullen. Je kunt echter geen gele Mystery-symbolen vinden tenzij je de Win Booster-functie activeert. Deze verhoogt je inzet met 1,5x zodat je gele mystery specials kunt landen.

Het is verstandig om de Win Bosteer geactiveerd te houden, omdat deze dan wordt overgedragen naar de Free Spins, die kunnen worden geactiveerd door 3 of meer Scatters ergens op het raster te landen. Hoe meer Scatters je krijgt, hoe meer mystery reels worden toegevoegd voor de duur van de functie. U kunt ook profiteren van de Scatter Pay bij het activeren van de Free Spins, waarbij 3, 4 en 5 Scatters respectievelijk 2, 20 en 100 keer de inzet opleveren.

 • 3 Scatters – 1 Mystery Reel.
 • 4 Scatters – 2 Mystery Reels.
 • 5 Scatters – 3 Mystery Reels.

Je gaat door naar het bonusspel met 10 spins om te beginnen en maximaal 3 Mystery Reels op de rollen 2, 3 en 4. Mystery Reels bevatten altijd alleen Mystery Symbols, en als je een Win Booster had geactiveerd bij het activeren van de Free Spins, is het mogelijk om de drie middelste reels volledig te vullen met Wilds. Bovendien kunt u meer Free Spins krijgen door nieuwe Scatters te landen, waarbij elke Scatter een extra spin oplevert.

Zoals eerder vermeld, zijn er 2 varianten van de Wilds: gewone Wilds en Jackpot Wilds. Het is niet moeilijk te raden dat zij de sleutel zijn tot het winnen van de kostbare progressieve jackpots. Wanneer Mystery-symbolen veranderen in Jackpot Wilds, ga je door naar een Jackpot Wheel, dat bestaat uit 20 segmenten die elk een bepaalde Jackpot weergeven. De wijzer bepaalt welke uitbetaling van de 4 je krijgt.

 • Mini – gaat van 10£.
 • Minor – gaat van 100£.
 • Major – gaat van 10.000£.
 • Mega – gaat van 1.000.000£.

Ze zijn allemaal progressief en de uitbetalingen zijn meestal veel hoger dan de eerste. De gemiddelde Mega Jackpot win waarde is 3.96$ miljoen, en de grootste Mega Jackpot win was 18.9€ miljoen.

Fortunium Gold: Mega Moolah – Verdict

Het is altijd een genot geweest om de jackpot na te jagen in Mega Moolah of andere spellen die verbonden zijn met het jackpot netwerk, en het is niet verrassend dat meer en meer spellen die upgrade van Mega Moolah jackpot mechanisme krijgen. Wat Fortunium betreft, het is en blijft een fatsoenlijke optie met interessante setting en functies, en het vervolg kan een verademing worden voor de fans van het eerste deel en nieuwe spelers aantrekken naar de Stormcraft banger.