Football Star (Microgaming) spelen

Football Star is een 5×3, 243 Ways slot van Microgaming. Ontworpen om fans van het mooie voetbal (of voetbal, als u Amerikaan bent) aan te spreken, is het een slot met een gemiddelde volatiliteit, met een RTP van 96,29 en een maximaal mogelijke winst van 2100x uw inzet.

Football Star (Microgaming) Review

Football Star dankt zijn bestaan aan de ijshockey-slot Break Away. Om te profiteren van het commerciële succes van dat spel, volgde Microgaming met de sport-thema Star-serie: Football Star werd uitgebracht in 2014, gevolgd door Cricket Star, Rugby Star en Basketball Star in 2015. Deze vier spellen zijn gebaseerd op Break Away, en hebben allemaal Rolling Reels, Wild Reels, en een Free Spins bonus met Multiplier Trail. Afgezien van enkele kleine verschillen in uitbetalingen en maximaal winpotentieel, zijn het alleen hun thema’s die hen van elkaar onderscheiden. Nu we de herkomst ervan hebben besproken, gaan we Football Star nader bekijken!

Football Star Kenmerken

Laat symbolen vallen

Rollende rollen is een populair mechanisme dat in veel Microgaming-titels voorkomt. Symbolen in een winnende combinatie exploderen en nieuwe symbolen vallen op hun plaats. Als deze symbolen deel uitmaken van een nieuwe winnende combinatie, exploderen ze ook en worden ze vervangen door meer symbolen. Dit gaat door tot er geen winnende combinaties meer zijn. Naast Rolling Reels biedt Football Star ook de Striking Wild-functie en Free Spins met een Multiplier Trail.

Opvallende Wild

De Striking Wild-functie komt willekeurig voor tijdens het basisspel. Het maakt van rol 2, 3 of 4 Wild en garandeert een winst telkens als het wordt geactiveerd.

Gratis Spins

Met 3, 4 of 5 Scatter-symbolen worden respectievelijk 15, 20 of 25 Free Spins geactiveerd. De Multiplier Trail, die 2x, 3x, 4x 5x en 10x multipliers biedt, verhoogt met één bij elke opeenvolgende Rolling Reels winst.

De 200 Spins Football Star-ervaring

Het is tijd om Football Star aan de 200-spintest van SlotCatalog te onderwerpen. We zetten in op €2,50 per draai en beginnen.

Onze eerste twee Rolling Reels drops zijn anticlimatisch en leveren geen van beide extra winsten op. Na een paar niet-winnende spins landen we 3 Scatters, die 15 Free Spins en een winst van €12,50 opleveren. Tijdens dezelfde spin behalen we nog twee andere kleine winsten. Rolling Reels levert ook deze keer geen extra winsten op, maar dat is niet erg want we denken nu alleen aan Free Spins!

Bij onze zesde gratis spin landen we 3 Scatters. Het duurt even voor we beseffen dat €12,50 alles is wat we krijgen, want dit spel geeft geen extra gratis spins. Onze winnende Scatters exploderen, maar nogmaals, de symbolen die ze vervangen dragen niet bij aan de winst, dus we krijgen geen voorproefje van wat de Multiplier Trail te bieden heeft. Een paar spins later levert rug-aan-rug winst ons een 2x multiplier op, maar we winnen slechts €1,75 – minder dan onze inzet. Free Spins blijken een teleurstelling te zijn, maar dan verandert ons geluk: we landen een stapel Wilds die een 5 of a kind-winst met het bovenste symbool completeren, waardoor we €77,25 rijker worden! De daaropvolgende Rolling Reels drop wint ons – u raadt het al – niets.

We verlaten de Free Spins zonder het duidelijke winstpotentieel van de Multiplier Trail vrij te spelen. Toch hebben we het goed gedaan, want die 5 van een soort zorgt ervoor dat we onze test afsluiten met meer dan waarmee we begonnen.

Samenvatting

De Rolling Reels-factor, gecombineerd met gestapelde Wilds, de Striking Wild-functie en de Multiplier Trail in Free Spins, zorgt ervoor dat Football Star entertainment en winstmogelijkheden in overvloed biedt.

Natuurlijk zijn er ook enkele minpunten. De eerste is dat Rolling Reels niet zo lonend is als je zou verwachten. Vaker wel dan niet resulteert de eerste val niet in een andere winst, en als er winsten zijn, zijn ze meestal klein. Ten tweede krijg je het gevoel dat Football Star, net als de andere drie titels in de serie, snel geproduceerd is. Als gevolg daarvan is het spelontwerp erg algemeen, en slaagt het er niet in de ware essentie van de afgebeelde sport weer te geven. En in termen van mechanica lijken de spellen uit de Star-serie zo op elkaar dat voor de meeste spelers geldt dat als je er één hebt gespeeld, je ze allemaal hebt gespeeld.